Nu startar vi

Jällagymnasiet och Ekebygymnasiet bildar nu Uppsala yrkesgymnasium. Vi är störst i Uppsala på gymnasial yrkesutbildning. Våra elever får en utbildning som i de flesta fall leder till anställning direkt efter examen.

Här finns sex yrkesprogram, språk- och yrkesintroduktionsverksamhet, lärlingsutbildning, YH-utbildning, djurvård, biomedicinsk teknik, SLUs: skogliga basår, och gymnasiesärskola. Verksamheten har nyligen expanderat och kommer att fortsätta växa framöver.

Senaste tillskottet är bygg- och anläggningsprogrammet som tillhör Jälla men kommer att finnas kvar på Bolandsgatan till hösten 2019 när de nya undervisningslokalerna på Jälla står klara. Då flyttar även el- och energiprogrammet och vvs- och fastighetsprogrammet dit.

– Vi har lång erfarenhet av att utbilda ungdomar till yrken som ger kvalificerade jobb. Det finns ett starkt engagemang hos lärarna och våra kontakter med branschen underlättar för eleverna, både under studietiden och på vägen ut i arbetslivet, säger Elin Dahm, rektor för Uppsala yrkesgymnasium.

10 juli 2017